Pirmas sluoksnis: 2/3 stiklinės sviesto, 1/3 stikinės cukraus, 1/2 stiklinės grietinės, vanilės, 1,3 stiklinės miltų, 2/3 šaukštelio sodos, žiūpsnelis druskos, 1 sukapotas obuolys – apie stiklinė masės, (razinų).
Viršutinis sluoksnis: 1/4 stiklinės miltų, 1/4 stiklinės rudojo cukraus, 2 valgomieji šaukštai sviesto, 1/2 šaukštelio cinamono.
Dubenyje išsukti sviestą ir 1/3 stiklinės cukraus iki purios masės. Sumaišyti grietinę, vanilę, kiaušinius. Miltus, druską ir sodą sumaišyti, supilti į paruoštą masę ir gerai išplakti. Viršutiniam sluoksniui skirtus produktus sumaišyti, kol pasidarys vientisa masė. Pusę pirmojo sluoksnio tešlos sudėti į riebalais išteptą formą, pabarstyti obuoliu bei razinomis, tada uždėti pusę viršutinio sluoksnio. Tada uždėti likusią pusę pirmojo sluoksnio tešlos bei likusią pusę viršutinio sluoksnio tešlos.
Kepti apie 25 – 30 minučių 175 laipsnių celsijaus temperatūroje. Patiekti karštą, galima su vaniliniais ledais.

Twitter