1-1,5 kg obuolių,
0,5 kg sviesto,
dėžute kondensuoto pieno,
taurelė konjako arba romo,
apvalus biskvitas.

Biskvitą perpjauti pusiau horizontaliai. Vieną pusę dėti ant padėklo, aptepti kremu ir apdėti obuolių skiltelėmis. Uždėti kitą biskvito pusę, vėl aptepti kremu ir gražiai apdėlioti vienodo dydžio obuolių skiltelėmis. Likusį kremą gražiai švirkštu išspaudyti į obuolių skiltelių tarpus. Palikti keletui val. šaltai.
Kremą paruošti taip: išsukti iki purumo, toliau sukant plona srovele pilti kondensuotą pieną ir į pabaigą romą ar konjaką. Vienodo dydžio, geros kokybės obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti vienodais griežinėliais. Po to jas 2-3 min. pakaitinti cukraus sirupe (0,5 kg cukraus, 300g vandens ). Gražesnes skilteles palikti tortui papuošti. Be to, torto viršų galima puošti kapotais riešutais ar kitais vaisiais.
Vietoj kondensuoto pieno galima vartoti tokį patį kiekį kondensuotos kavos.

Twitter