1 karpis (apie 1,5kg)
1 šaukštas margarino
1 šaukštas sviesto
1 bandelė (nesaldi)
2 kiaušiniai
nepilna stiklinė pieno
10-15 vidutinių pievagrybių
petražolių lapelių
maltų pipirų, citrinpipirių ir druskos pagal skonį

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrinus druska palaikoma 30 min. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir “užsegama“ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis. Prieš dedant orkaitėn, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiuoju ištirpintų sviestu. Kepama 45-60 minučių. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu. Žuvis bus iškepusi, kai, paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys.
Tiekiama inde, kuriame kepė, su bulvėmis fri.

Twitter