4 porcijoms reikės:
3 šaukštų pomidorų koncentrato
3 šaukštų cukraus
šaukšto vyno acto
šaukšto medaus
2 šaukštų aliejaus
2 skiltelių česnako
šaukšto maltų aitriųjų paprikų
druskos
16 vištos sparnelių

Padažui:
300 g varškės
3 šaukštų pieno
šaukštelio vegetos
skiltelės česnako
1 laiškinio svogūno
2 spalvotųjų paprikų

Pomidorų koncentratą sumaišykite su cukrumi, actu, medumi, aliejumi, sutrintu česnaku ir aitriaja paprika. Sparnelius pasūdykite, sudėkite į kepimo formą ir patepkite marinatu. Sparnelius kepkite 5 min 225 laipsnių temperatūros orkaitėje. Apverskite, vėl patepkite marinatu ir kepkite dar 5-7 min. Pasigaminkite padažą: varškę sutrinkite su pienų, įdėkite vegetos, sutrintą česnaką, susmulkintą svogūno laikšką ir papriką. Patiekite su sparneliais.
Patarimas:
Galima pasigaminti ir tokių padažų:
sumaišykite 3-4 šaukštus garstyčių, šaukštą medaus ir majonezo ir pagardinkite aitriąja paprika.
5 šaukštus jogurto, šaukštelį majonezo, kečupo ir garstyčių, skiltelė česnako sutrinkite plaktuvu ir pagardinkite raudonėliu.

Twitter