10 spurgų reikia:
125g sviesto,
stiklinės miltų,
4 kiaušinių,
1kg riebalų virimui,
250g riebios grietinėlės,
mažo indelio vyšnių uogienės,
citrininių melisų,
malto cinamono.

Užvirkite stiklinę vandens su sviestu. Sudėkite miltus, pakaitinkite visą laiką maišydama. kai tešla nebelips prie puodo sienelių, nukelkite nuo ugnies. Dėkite po vieną kiaušinį ir kiekvieną sykį labai gerai maišykite, kad masė būtų kuo vientisesnė. Puode įkaitinkite riebalus. Paruoštos tešlos prikimškite į konditerinį švirkštą ir išspauskite į verdančius riebalus apvalias spurgas (jos iš karto turi padvigubėti).
Kai spurgos iš vienos pusės gražiai apskrus, šakute apverskite jas ant kito šono ir baikite virti. Išėmusi perpjaukite perpus. Išplakite grietinėlę įbėrusi vanilinio cukraus. Ant kiekvienos spurgos puselės dėkite plaktos grietinėlės, uogienės, papuoškite melisomis ir pabarstykite cinamonu.

Twitter