3 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
30g mielių,
2 kiaušiniai,
2 tryniai,
pusė stiklinės cukraus,
3 šaukštai sviesto.

Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips prie rankų. Tešlą apdengus palaikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tada iškočioti piršto storumo sluoksniu ir sudėti į riebalais pateptą kepimo skardą. Kraštus apipjaustyti ir iš likučių iškočioti plonas lazdeles. Ant tešlos uždėti norimos uogienės, ant uogienės – tešlos lazdeles. Patepti plaktu kiaušiniu. Kepti labai karštoje orkaitėje apie val.

Twitter