Vaisių, riešutų, migdolų, sviesto- po 100g,
pusantros stiklinės ryžių,
100g lydyto sviesto,
šaukštas šafrano užpilo,
po 50g cukraus ir medaus,
pusė stiklinės granatų sulčių,
šaukštelis cinamono,
2-3 gvazdikėliai.

Apie saldžius plovus – atskira kalba. Jų receptų yra labai įvairių. Šiam plovui ryžiai apverdami atskirai, dideliame kiekyje sūdyto vandens(jie turi būti puskiečiai). Kiaurasamtyje šaltu vandeniu perlieti ryžiai suberiami į troškintuvą ant prėsko papločio, užpilami lydytu sviestu, uždengiami ir troškinami ant silpnos ugnies(maždaug pusvalandį). Kad spalva būtų gražesnė, įberiama šafrano. Vaisiai, migdolai ir riešutai susmulkinami, apkepami svieste. Atskirai išverdamas sirupas iš cukraus, medaus ir granatų sulčių, į jį suberiami prieskoniai ir apkepinti vaisiai su riešutais. Viskas dar šiek tiek patroškinama ant silpnos ugnies. Į stalą nešama atskirai- ryžiai vienoje pialoje, vaisiai su sirupu- kitoje.

Twitter