Jums reikės (4-ioms porcijoms):
2 indelių po 250 g koncervuotų arba 300 g virtų pupelių, indelio kukurūzų, pusės gūžinės salotos, poro, 350 g mažų arba 2 didelių pomidorų, druskos, pipirų, cukraus, 5 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų vyno acto, mažo indelio paprikų prikimštų alyvuogių arba žaliųjų alyvuogių be kauliukų.

Pupeles ir kukurūzus nusunkite. Salotas nuplaukite ir sudraskykite. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus: mažus – perpus, didelius – į aštuonias dalis. Porą perpjaukite išilgai perpus ir smulkiai supjaustykite. Viską paruošusios sumaišykite salotinėje. Į gilų indą įpilkite aliejaus, vyno acto ir sudėkite susmulkintas alyvuoges. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir cukraus, viską suplakite plaktuvu, kad masė taptų vientisa, ir ją užpilkite ant salotų.

Twitter