4 – 5 šaukštai aliejaus,
2 galvutės svogūnų,
česnako skiltelė,
500 g pomidorų arba 4 šaukštai pomidorų tyrės,
stiklinė ryžių,
taurelė baltojo vyno,
750 g žuvies,
šaukštelis druskos,
½ šaukštelio pipirų,
mairūno ir čiobrelių.

Ryžiai gausiai užpilami pasūdytu vandeniu. Svogūnai smulkiai supjaustomi, truputį pakepinami aliejuje ir sumaišomi su grūstais česnakais, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, supjaustytais pomidorais arba vandeniu praskiesta pomidorų tyre. Viskas patroškinama. Beveik išvirę ryžiai nukošiami, gerai nusausinami, užpilami pomidorų padažu bei vynu, pasūdomi, apibarstomi pipirais ir prieskoniniais žalumynais. Žalia žuvis supjaustoma kubeliais (2×2 cm), sudedama ant paruoštų ryžių, uždengiama dangčiu ir 20 min. troškinama, kol suminkštėja.

Twitter