2,5 stiklinės nesijotų miltų,
2 šaukštai cukraus,
pusė šaukštelio druskos,
1 pakelis džiovintų mielių,
1 stiklinė kefyro,
2 šaukštai sviesto,
1 stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio,
1 trynys,
2 šaukšteliai džiovintų krapų.

Stiklinę miltų, cukrų, druską ir mielių miltelius sumaišyti. Kefyrą ir sviestą truputį pašildyti (neperšildyti). Maišyti 2 min. mikseriu vidutiniu greičiu. Maišant sudėti sūrį, trynį, krapus ir pusę stiklinės miltų. Vėl maišyti 2 min. dideliu greičiu. Supilti likusius miltus. Indą uždengti ir laikytišiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 45 min.). Tešlą išmaišyti, supilti į riebalais pateptą formą ir labai karštoje orkaitėje kepti apie val.“Duoną“ pateikti šiltą.

Twitter