(12 porcijų)
1 puodelis vandens
0,25 puodelio margarino
0,25 šaukštelio druskos
1 puodelis miltų
4 kiaušiniai
0,3 puodelio cukraus
1,5 šaukšto krakmolo
0,125 šaukštelio druskos
3 puodeliai lieso pieno
1 kiaušinis, truputį paplaktas
2 šaukšteliai vanilės
12 didelių braškių, supjaustytų (Braškės ir žemuogės)

1. Pašlakstykite kepimo skardą aliejumi. Užvirkite vandenį, margariną ir 1/4 šaukštelio druskos. Iškart supilkite visus miltus, pastoviai maišydami. Virkite maišydami kol mišinys tampa vientisu rutuliu. Leiskite atvėsti 10 min.
2. Po vieną įmuškite 4 kiaušinius, po kiekvieno plakdami iki vientisos masės. Dviem šaukštais dėkite tešlą į kepimo skardą, palikdami 7-8 cm tarpus, sudarydami 12 kauburiukų. Kepkite 2000C temperatūros orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite. Perpjaukite pyragaičius ir išimkite vidų.
3. Tuo tarpu pudingui inde sumaišykite cukrų, krakmolą ir 1/8 šaukštelio druskos. Supilkite pieną. Virkite maišydami iki pradės burbuliuoti. Maišydami virkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies.
4. Palaipsniui supilkite 1 puodelį karšt mišinio į suplaktą kiaušinį. Supilkite gautą mišinį atgal į indą; maišydami virkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilę. Supilkite į uždengiamą indą. Atšaldykite.
5. Patiekdami, užpildykite pyragaičius pudingu ir papuoškite braškėmis.

Twitter