Jums reikės:
150 g ryžių
svogūno
14 šviežių arba marinuotų vynogių lapų
1 citrinos
4 šaukštų aliejaus
petražolių
mėtų
krapų
4-5 šaukštų daržovių sultinio
druskos
pipirų

Svogūną supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Į puodelį suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite apie 10 min ant mažos ugnies, kol skystis visai susigers į ryžius. Sudėkite susmulkintus žalumynus ir atidėkite.
Šviežius vynuogių lapus gerai nuplaukite ir nuplikykite. Jeigu naudosite marinuotus vynuogių lapus, išėmusi iš stiklainio leiskite jiems gerai nuvarvėti. Išdėliokite aštuonis vynogių lapus ir dėkite ant jų po porciją ryžių. Abu lapų galus užlenkite į vidų ir suvyniokite suktinukus. Jeigu nesilaikys, galite apvinioti siūlu. Likusius lapus sudėkite į keptuvės ar puodo dugną. Sudėkite ant jų „balandėlius“, užpilkite stiklinė vandens ir pašlakstykite citrinos sultimis. Uždenkite ir virkite apie 35 min ant vidutinės ugnies, jeigu reikės, užpilkite šiek tiek šilto vandens. Jeigu naudojate marinuotus lapus, pakanka juos virti 15 min. Lapus išdėliokyte didelėje lėkštėje, o ant jų dėkite „balandėlius“.

Twitter