1 stiklinė ryžių,
3 stiklinės vandens,
4 citrinos,
2 šaukštai cukraus,
0,5 stiklinės grietinėlės
(vietoj citrinų galima imti obuolius).

Išmirkytus ryžius suberti į verdantį vandenį ir virti kol suminkštės. Vandenį nupilti, supilti grietinėlę, įdėti cukraus,truputį druskos, išmaišyti, uždengti ir palaikyti, kad „subrinktų“.
Citrinas nuplauti, perpjauti skersai, išimti minkštimą, žievės kraštelius išpjaustyti danteliais. Į tuščią citriną pridėti ryžių košės, ant viršaus uždėti citrinos minkštimo gabalėlių. Ryžių salotas paduodamos prie paukštienos (baltos mėsos).Obuolius nulupti (išimti sėklalizdžius), trumpai panardinti į verdantį, parūgštintą citrinos rūgštimi vandenį, vėl į šaltą, vėl į karštą , kad obuoliai būtų balti.
Paskui į obuolių vidų pridėti ryžių košės, ant viršaus uždėti citrinos minkštimo gabalėlių. Jei obuoliai rūgštūs, galima užbarstyti (pagal skonį) cukraus, sumaišyti su cinamonu.

Twitter