500 g miltų
250 g margarino
3/4 stiklinės cukraus
3 šaukštai tirštos grietinės
2 šaukštai kepimo miltelių
4 tryniai, vanilinio cukraus
agrastų arba slyvų uogienės (arba keptų obuolių)
džiovintų vaisių
2 šaukštai kakavos
šaukštelis sodos

Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, ištrinti su margarinu, berti cukrų, grietinę, trynius, vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti, padalyti į dvi dalis, į vieną suberti sodą ir kakavą. Į riebalais pateptą skardą sudėti šviežią tešlą, patepti uogiene arba keptais obuoliais. Tamsią tešlą padalyti į 24 arba 32 dalis, daryti rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įdėti razinų, riešutų arba pakepintą apelsino žievelę. Taip įdarytus rutuliukus sudėti ant uogienės. Kepti 50 min. 180-200 laipsnių temperatūroje. Iškepus supjaustyti gabaliukais. Sausainius galima apipilti šokolkadiniu glajumi.

Twitter