5 silkės,
1-2 svogūnai,
1 šaukštelis citrinos rūgšties,
pipirų,
5 lauro lapeliai,
1-2 morkos,
nepilnas šaukštas želatinos,
druskos,
2 stiklinės marinato,
3-5 gvazdikėliai,
pusė šaukštelio cukraus,
3 šaukštai cukraus.

Marinatui:
1,5 stiklinės vandens,pusė šaukštelio cukraus, keli pipirai, lauro lapeliai, druskos, 3 svogūnai, supjaustyti žiedais(jie pakepinami trijuose šaukštuose aliejaus ir supilami į verdantį marinatą), supilama ištirpyta želatina ir sudedamos smulkiai tarkuotos morkos. Marinatas nukaičiamas.

Silkes išdarinėti, nulupti ir, išėmus kaulus, supjaustyti gabaliukais(kiekvieną puselę į keturias dalis). Juos pabarstyti tokiu mišiniu: pusė šaukštelio citrinos rūgšties, ant peilio galo pipirų, užpilti 0,5 stiklinės vandens(atvėsinto virinto). Palaikyti apie 1 val. Išvirtą marinatą reikia truputį atvėsinti ir, kai pradės stingti, pusę jo sudėti į apvalų indą. Ant viršaus dėti susuktus voleliu silkės gabaliukus. Ant šių uždėti likusiąją tiršto marinato dalį taip, kad būtų matyti silkių gabaliukai. Puošti žalumynais.

Twitter