8 silkių puselės,
1/4 l pieno,
1/8 l grietinės,
100 g mango arba prinokusių slyvų,
1/2 stiklinės majonezo,
stiklinė kefyro,
3 svogūnai,
3 obuoliai,
pipirų.

Silkes valandą pamirkyti piene. Grietinę sumaišyti su majonezu, kefyru, nuluptomis ir susmulkintomis slyvomis arba mango, paskaninti maltais kvepiančiais pipirais ir suplakti.
Svogūną nulupti, supjaustyti žiedais. Obuolius nulupti, pašalinti sėklializdžius ir supjaustyti plonais skritinėliais.
Ant silkės uždėti obuolius, svogūnus ir užpilti paruoštu padažu. (Padažą su slyvomis ruošti prieš pat tiekiant į stalą.)
Tinka valgyti su lapinėmis salotomis ir riebaluose virtomis skrudintomis bulvėmis.

Twitter