8 silkių puselės
1/4 l pieno
1/8 l grietinės
100 g mango arba gerai prinokusių slyvų
1/2 stiklinės majonezo
stiklinė kefyro
3 svogūnai
3 obuoliai
pagal skonį kvepančiųjų pipirų

Silkes 1 valandą pamirkyti piene. Grietinę sumaišyti su majonezu, kefyru, nuluptomis ir susmulkintomis lslyvomis arba mango, paskaninti maltais kvepiančiaisiais pipirais ir suplakti plakikliu.
Svogūną nulupti, supjaustyti žiedais.Obuolius nulupti, pašalinti seklializdžius ir supjaustyti plonais skritinėliais.
Ant silkės uždėti obuolius, svogūnus ir užpilti paruoštu padažu (Padažą su slyvomis ruošti prieš pat tiekiant į stalą.)
Tinka valgyti su lapinėmis salotomis ir riebaluose vitrtomis skrudintomis bulvėmis.

Twitter