250 g margarino arba sviesto,
4 tryniai,
1 šaukštas miltinio cukraus,
1 šaukštelis sodos,
½ stiklinės grietinės,
½ kg miltų,
2 šaukšteliai kakavos,
6 baltymai,
6 šaukštai cukraus,
vanilinio cukraus,
250 g slyvų arba obuolių košės.

Margarinas išsukamas, išmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma tešla. Atskiriamas 1/3 tešlos, į ją suberiama kakava ir gerai suminkoma. Visa tešla 1 – 2 val. laikoma šaldytuve. Prieš kepant 2/3 baltos tešlos iškočiojama ir įtiesiama į pergamentu išklotą tortinę formą. Ant jos sukrečiama košė ir vienodai paskirstoma. Ant košės stambiai užtarkuojama tamsi tešla (su kakava). Tada standžiai išplakami baltymai su cukrumi ir paskleidžiami ant tamsios tešlos. Ant baltymų užtarkuojama paliktoji balta tešla. Kepama 45 – 50 min.

Twitter