12 porcijų reikės:
200 g miltų,
pusė arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
120 g cukraus,
1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės,
170 g sviesto,
5 kiaušinių tryniai,
1 valg. šaukšt. grietinės,
700 g slyvų,
350g liesos varškės,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
4 valg. šaukšt. citrinos sulčių,
2 kiaušinių baltymai,
50 g abrikosų džemo.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, 50 g cukraus, citrinos žievelę, 120 g atšaldyto sviesto, 2 trynius ir grietinę. Užminkykite tešlą ir padėkite šaltai 30 min.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Ištepkite riebalais kepio formą. Atvėsusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ( truputį didesne nei kepimo forma), įdėkite ją į kepimo formą, pakelkite kraštus ir keliose vietose subadykite tešlos lakštą šakute.
3. Slyvas nuplaukite ir perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Slyvų puseles keliskart įpjaukite išilgai. Ant tešlos išdėliokite 2/3 taip paruoštų slyvų.
4. Dubenyje sumaišykite varškę, 3 trynius, krakmolą, citrinos sultis, 50 g ištirpinto sviesto ir 70 g cukraus. Išplakite baltymus ir atsargiai sumaišykite su varškės mase. Gautą varškės kremą sukrėskite ant tešlos išdėliotų slyvų ir papuoškite likusiomis slyvomis. Pakaitinkite abrikosų džemą ir aptepkite juo slyvas. Kepkite pyragą 70 min.
Patarimas. Tešla lengviau susiminkys, jei į ją įpilsite nedidelį kiekį skysčio, pavyzdžiui, 1-2 valg. šaukšt. grietinės, vyno, pieno, vandens arba romo.

Twitter