700 g smegenų,
0.5 svogūno,
0.5 stiklinės miltų,
muškato riešuto,
druskos,
2 šaukštai sviesto,
petražolių lapelių.
Tešlai :
2 stiklinės miltų,
1.5 stiklinės vandens,
2 kiaušiniai,
druskos,
truputis cukraus,
taukų tešlai virti.

Miltus atskiesti vandeniu, pridėti kiaušinių, truputį druskos, cukraus ir išplakti tešlą.Taukus išlydyti ir gerai įkaitinti.Imti nerūdijančio plieno (ne aliuminį) samtį, jį įkaitinti taukuose, padažyti samčio išorinę pusę tešloje ir, pamerkus į karštus taukus, virti.Išvirusį dubenėlį nuimti nuo samčio.Taip kartoti, kol visa tešla bus iškepta.
Smegenis pamirkyti porą valandų šaltame vandenyje ir, neišėmus iš vandens, nuimti plėves.Po to suskirstyti dalimis, pabarstyti druska, pipirais, muškato riešutu, pavolioti miltuose arba džiuvėsėliuose ir iškepti svieste.
Į kiekvieną iškeptą dubenėlį įdėti keptų smegenų, pabarstyti smulkiai supjaustytais svieste paspirgintais svogūnais ir įdėti į orkaitę, kad gerai įšiltų.Prieš duodant į stalą, pabarstyti petražolių lapeliais.

Twitter