4 porcijoms paruošti reikia:
400 gramų miltų;
1 kiaušinio;
20 gramų šviežių arba džiovintų mielių;
1/4 litro pieno;
80 gramų sviesto arba margarino;
60 gramų cukraus;
100-150 gramų razinų;
250 gramų liesos varškės;
pieno aptepimui.

Sviestą, kartu su pienu ir šaukštu cukraus, pašildyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į kitą dubenį, sudėti šviežias mieles, įmušti kiaušinį, įdėti varškę, miltus (jei rinkotės sausas mieles, jas sumaišykiti su miltais) ir likusi cukrų, įpilti pieno ir gerai išminkyti.
Tešlą pastatyti kilti, o jai iškilus dar karta išminkyti.
Atgnybti kiaušinio dydžio gabalėlius, juos iškočioti ir suploti.
Ant padarytų „kilimėlių“ uždėti razinų ir susukti į „sraigę“, paplokštinti ir uždėti ant riebalais išteptos skardos.
Kepti 190°C teperatūroje, prieš išimant, aptepti pienu ir truputėlį palaukti, kol nudžius.

Twitter