1 l uogų tyrės (Braškės ir žemuogės)
1,5 kg cukraus

Šviežias uogas atidžiai perrinkti, kad neliktų nesveikų uogų, nes iš tokių tyrė ilgai nesilaiko.
Perrinktas uogas gerai nuplauti tekančio vandens srove ir perplauti šaltu virintu vandeniu.
Vandeniui nuvarvėjus sukrėsti į emaliuotą dubenį ir mediniu šaukštu sutrinti arba pertrinti per kiaurasamtį.
Į sutrintų uogų tyrę suberti cukrų ir maišyti, kol ištirps.
Paruoštą tyrę supilstyti švarius stiklainius, uždaryti plastmasiniais dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.
Cukraus į tyrę dėti atsižvelgiant į tai, kur bus laikoma.
Jei yra galimybė tyrę užšaldyti, cukraus dėti pagal skonį arba visai nesaldyti (nesaldyta tyrė ne tokia skani ir kvapi).
Jei bus laikoma vėsiame rūsyje, 1 l tyrės dėti 1,5 kg cukraus.

Panašūs receptai:
Twitter