1 l sutrintų uogų (Braškės ir žemuogės)
1,5 l cukraus

Uogas perrenkame, pašaliname lapelius ir nuplauname po tekančio vandens srove. Tuomet perplauname šaltu virintu vandeniu. Nuvarviname vandenį. Uogas suberiame į emaliuotą puodą ir sutriname mediniu grūstuvu.
Cukrų beriame porcijomis ir maišome mediniu šaukštu, kol cukrus ištirpsta. Geriausia visąlaik maišyti į vieną pusę!
Taip paruoštas braškes supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais plastmasiniais ar užsukamais metaliniais dangteliais. Laikome šaltai.
Tokiu pat būdu paruošiamos ir su cukrumi trintos žemuogės.

Panašūs receptai:
 
Velykinė angelų duona
 
Sveikuoliškas desertas
 
Vokiški riestainiai Brezel
Twitter