800 g nugarinės
prieskonių
druskos
džiūvėsėlių
1 kiaušinis
1 citrina
40 g riebalų
1 stiklinė riešutų padažo

Įdarui:
200 g veršelio kepenų
40 g sviesto
1 kietai virtas kiaušinis
0,5 stiklinės konservuotų žirnelių
druskos

Mėsą supjaustyti skersai raumenų, truputį pamušti, pabarstyti druska su prieskoniais, uždėti įdarą ir stipriai susukti, pavilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti dideliame riebalų kiekyje.
Įdarui kepenis apvirinti ir sumalti, sudėti smulkiai kapotą kiaušinį, žirnelius, prieskonius, druską, sviestą ir gerai išmaišyti.
Kepsnelius sudėti į pusdubenį, aplinkui išdėlioti troškintas morkas, žirnelius, bulves. Ant kiekvieno kepsnelio uždėti po griežinėlį citrinos ar pomidoro, rauginto ar marinuoto agurko.
Atskirai patiekiamas riešutų padažas. Patiekalas tinka iškilmingiems pietums.

Twitter