Jums reikės:
6 kiaušinių
3/4 stiklinės cukraus
150 g miltų
3 – 4 šaukštai kakavos
6 šaukštų sviesto
100 g juodojo šokolado
Masei:
1,5 stiklinės grietinėlės
šaukšto vanilinio cukraus
1,5 plytelės (150 g) baltojo šokolado
400 g vyšnių iš kompoto
Papuošimui:
100g juodojo šokolado
kakavos ir vyšnių

Trynius sutrinkite ant garų su cukrumi, sudėkite miltus ir kakavą, ištirbdytą sviestą, tarkuotą šokoladą ir plaktą baltymą. Sudėkite tešlą į torto formą. Kepkite 35 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Išimkite, leiskite ataušti ir supjaustykite į 3 blynus.
Grietinėlę pakaitinkite su vaniliniu cukrumi, įdėkite šokoladą ir maišydama palaukite, kol ji ištirps. Nakčiai įdėkite į šaldytuvą, tada suplakite. Puse kremo patepkite pirmąjį blyną, pabarstykite puse vyšnių. Tą patį padarykite ir su antru blynu. tada uždenkite paskutiniu blynu. Tortą apipilkyte ištirpdytu šokoladu ir pabarstykite kakava. Papuoškyte šviežiomis vyšniomis.

Twitter