Biskvitui:
7 šaukštai cukraus
7 šaukštai miltų
7 kiaušiniai
Pertepimui: 1 citrina
0,5l grietinės, 0,5l grietinėlės
1 šaukštas želatinos
4 šaukštai cukraus, 2 bananai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100g kapotų riešutų (graikiškų, lazdyno arba migdolų)
70g kokoso drožlių, sauja džiovintų abrikosų
raudonųjų arba juodųjų serbentų uogienės
Papuošimui:
1 apelsinas, 1 kivi

Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite plakikliu kartu su cukrumi. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų. Viską sukrėskite į vieną indą, suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Torto formą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite sviestu ir išlėto supilkite tešlą. Kai orkaitė įkais iki 150C, sumažiname ugnį ir kepame 45 minutes.
Biskvitui leiskite atvėsti orkaitėje. Atvėsusį padalinkime horizontaliai į trys dalis, geriausiai tiks šilkinis siūlas.
Grietinę, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų sumaišykite ir išplkite plakikliu. Įtarkuokite citrinos žievelės ir išspauskite sultis. Želatiną išbrinkite nedideliame kiekyje vandens, ištirpinkite ir supilkite į paruoštą kremą, atsargiai išmaišykite.
Supjaustytą biskvitą sulaistykite sultimis (ar sirupu). Ant pirmo biskvito sluoksnio tepkite kremo, dėkite skiltelėmis supjaustytą vieną bananą, uogienės ir pabarstykite riešutais. Uždėjusios antrąjį sluoksnį, vėl tepkite kremo, sudėkite abrikosus, uogienę, pabarstykite riešutais. Ant trečiojo sluoksnio tepkite kremo, supjaustytą bananą ir vėl pabarstykite riešutais.
Torto šonus palyginkite; likusiu kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų ir šonus apiberkite kokoso drožlėmis. Apelsiną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlį perpjaukite per pusę, įpjaukite iki vidurio ir kraštelius atlenkite į skirtingas puses. Tokiais drugeliais ir kaspinėliais, taip pat kiviu griežinėliais puoškite tortą.

Twitter