5 kiaušiniai,
125 g cukraus,
100 g miltų,
žiupsnelis druskos,
100 g krakmolo.
Įdaras ir puošimas
170 g marcipanų masės,
180 g miltinio cukraus,
60 ml romo,
1/8 l apelsinų sulčių,
4 šaukštai citrinos sulčių,
200 g apelsinų džemo,
50 šokoladinio glajaus,
16 vyšnių cukatų ir šiek tiek šventagaršvių cukatų,
50 g skaldytų migdolų.

70 g marcipanų masės, 30 g cukraus ir 20 ml romo išsukti iki vienalytės masės. Vieną paplotį aptepti šia mase. Ant viršaus uždėti antrą paplotį, kurio paviršių suvilgyti sulčių ir 40 ml romo mišiniu. Uždėti trečią paplotį. Pakaitinti džemą ir juo aptepti torto viršų bei šonus. 100 g marcipanų masės sumaišyti su 50 g miltinio cukraus. Iš šios masės iškočioti apvalų lakštą ir juo uždengti tortą. Šokoladinį glajų sumaišyti su 2 šaukštais citrinos sulčių ir 100 g cukraus. Šia mase aptepti tortą. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Kulinariniu švirkštu skystu šokoladu papuošti tortą. Peiliu pažymėti pjovimo vietas ir tortą palikti, kol sustings glajus. Papuošti cukatomis, šonus apibarstyti migdolais.

Twitter