Tešlai: 8 kiaušinių baltymai
400g cukraus, 80g miltų
150g smulkintų migdolų

Kremui: 0,5 l pieno
120g cukraus, 1 kiaušinis
3 kiaušinio tryniai
70g krakmolo, 250g sviesto
2 šaukštai romo, vanilinio cukraus
Įdarui: 1 ananasas arba 600g konservuoto ananaso
vaisiai ir uogos pagal sezoną
tirštos uogienės pagal skonį
Papuošimui: 100g kokoso drožlių

Kiaušinio baltymus išplakti su 200g cukraus iki standžių putų. Atsargiai įplakame miltus, migdolus ir likusį cukrų. Iš šios tešlos iškepame keturis torto papločius. Kepama ant sviestinio popieriaus ir jie turi būti 10, 13, 16 ir 17 cm diametro. Orkaitėje kepama 25 min. 150C. Iškepusius lakštus atšaldyti ir išvirti kremą. Į atvėsusį kremą įmaišome romą ir minkštą sviestą. Viską gerai išplakti. Ananasą išvalyti ir supjaustyti nedidėliais gabalėliais. Vaisius ir uogas išplauti, išvalyti. Į lėkštę dedamas didžiausias paplotėlis, ant jo dedame kremo, sluoksnį ananaso, labai ploną sluoksnį uogienėsir ant viršaus sluoksnį vaisių ir uogų, vėl kremo, dedame mažesnį paplotėlį, sluoksnį kremo… kol viską sudėsime,dedami formuojame kūgį. Kai viskas sudėta viršų aptepame likusiu kremu ir visą apibarstome kokoso drožlėmis, pastatome į šaldytuvą 2 val.

Twitter