Jums reikės:
300g miltų, 3 kiaušinių, 150g sviesto,
200g cukraus, druskos,
800g obuolių, 150g maltų aguonų,
100ml raudonojo vyno, citrinos sulčių,
2 šaukštų abrikosų džemo, 400ml grietinės (30%) pistacijų,
obuolių ir melisos papuošimui.

Miltus suberkite į dubenėlį, sudėkite sviestą, 80g cukraus, žiupsnelį druskos ir 2 trynius. Užmaišykite tešlą ir 30 min. įdėkite į šaldytuvą. Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvertukais ir išvalykite sėklytes.
Iškočiokite 2/3 tešlos ir išklokite ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos suvoliokite ritinėlį (maždaug 4 cm aukščio ) ir prilipdykite jį prie iškloto formoje pagrindo. Ant tešlos sudėkite obuolius.
Aguonas sumaišykite su vynu ir citrinos sultimis. Atskirkite paskutinio kiaušinio trynį, sutrinkite su 2 šaukštais cukraus ir sudėkite į aguonų masę. Visus baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir taip pat sumaišykite su aguonomis. Mase ištepkite obuolius ir kepkite 50min. 200 laipsnių temperatūros orkaiyėje. Torto kraštus aptepkite džemu, o viršų – plakta grietinėle. Pabarstykite pistacijomis,papuoškite obuolių griežinėliais ir pistacijomis.

Twitter