300g miltų 4 bananai
2a.š. kepimo miltelių 5a.š. citrinų sulčių
100g cukraus 1š. likerio (geriausia abrikosų)
1pak. vanilininio cukraus 25g smulkintų migdolų
1žiupsnelis druskos 150g cukraus pudros
1 kiaušinis 2-3š. bananų nektaro
125g sviesto 500gabrikosų su sirupu

Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą. Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Padėkite ją šaltai 30 minučių.
Priedo paruošimas: nuvarvinkite abrikosus, nulupkite bananus. Į dubenėlį griežinėliais supjaustykite bananus, abrikosus perpjaukite pusiau, supilkite citrinų sultys, likerį, sudėkite smulkintus migdolus ir palikite pastovėti.
Patepkite sviestu išardomą formą ir išklokite ją 2/3 tešlos, padarydami 2cm aukščio kraštelius. Dugną subadykite šakute. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C, ir kepkite apie 10 min. Paskleiskite vaisius ant iškepto torto pagrindo. Iš likusio trečdalio tešlos iškočiokite torto formos dydžio skritulį. Tuo “dangčiu“, subadytu šakute, uždenkite vaisius. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200-225C ir kepkite 35 minutes.
Glazūros paruošimas: sumaišykite cukraus pudrą su bananų nektaru ir aptepkite dar šiltą tortą. Tortui auštant, glazūra sukietės.

Twitter