250g sviesto, 150g cukraus,
4 kiaušiniai,
350-450g miltų (miltų tiek, kad lengvai kočiotųsi ),
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
0,5-1 kg obuolių,
truputis cinamono, cukraus.

Sviestą išsukti iki baltumo. Cukrų ištrinti su kiaušiniais ir pilti į sviestą sukant. Po to suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir greitai užminkyti tešlą. Iš pusės tešlos iškočioti reikiamos formos lakštą, iškloti juo skardą ir kepti. Kiek apkepus tešlai, ant jos dėti stambiai sutarkuotus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus obuolius ir vienodai juos paskleisti šakute. Uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą ir šakute įstrižai jį pabraukyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Plokštainiui iškepus pabarstyti miltiniu cukrumi.

Twitter