100g braškių Jei tešlą darysite patys:
50g mėlynių 550g miltų
50g raudonųjų serbentų 30g mielių
50g geltonųjų serbentų 1 stiklinė šilto pieno
50g žemuogių 250g sviesto
100g uogų džemo 1 kiaušinis
100g mėgstamo likerio šaukštelis druskos
(geriausia kokosinio)
100g plaktos grietinėlės
200g sluoksniuotos tešlos

Tešla: į 500g miltų sudėkite mieles išleistas šiltame piene, 50g sviesto, kiaušinį ir druską. Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą 1 valandai. Išėmę sudėkite likusi sviestą ir vėl išminkykite tešlą, iškočiokite, perlenkite 4-5 kartus ir vėl iškočiokite. Norint, kad tešla būtų trapi reikia iškočioti nemažiau kaip 4 kartus, prieš kiekvieną kočiojimą palaikę tešlą šaldytuve apie 15 minučių. Iš šios tešlos darome norimos formos krepšelius ir iškepame orkaitėje.
Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Pašildykite džemą ir į jį įpilkite likerio. Džeme pakaitinkite uogas. Išgriebtas uogas dedame į krepšelius. Prieš patiekdami puošiame plakta grietinėle.

Twitter