500 g varškės, 400 g šviesių vynuogių be kauliukų, 150 g natūralaus jogurto, 200 g grietinės, pusė stiklinės cukraus, 200 ml šviesių vynuogių sulčių, 3 limetos, 4 šaukšteliai želatinos.

Pusės litro indą atšaldykite, 2 šaukštelius želatinos ištirpdykite dalyje vynuogių sulčių ir apšaldykite. Šiais drebučiais ištepkite indelio vidų, indelį padėkite į šaldytuvą. Tai pakartokite 3-4 kartus.
Nutarkuokite vienos limetos žievelę, iš jos pačios išspauskite sultis. Likusias limetas supjaustykite griežinėliais. Varškę sumaišykite su jogurtu, cukrumi, žievele ir limetos sultimis. 2 šaukštelius želatinos išleiskite vynuogių sultyse ir supilkite į varškę. Į šią masę sukrėskite kietai išplaktą grietinę ir vynuoges. Pusę kremo kraukite į paruoštą atšaldytą indą. Ant indo kraštų išdėliokite limetų griežinėlius ir užpilkite juos likusiu kremu. Desertą 6 valandas laikykite šaldytuve. Prieš tiekdami indą panardinkite į karštą vandenį ir desertą išverskite į lėkštę.

Twitter