500 g varškės,
0.5 – 1 silkė arba 100 – 200 g rūkyto kumpio,
3 – 4 šaukštai grietinės,
100 – 150 g sviesto,
petražolių lapelių.

Silkę gerai išmirkyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sukapoti.Į išsuktą sviestą sudėti kapotą silkę, pertrintą šviežią varškę, grietinę ir viską sumaišyti.Kad masė sutirštėtų, galima pridėti tarkuoto sūrio.Tada šaukštu padaryti kiaušinio pavidalo kukulius, juos apvolioti tarkuoto sūrio bei kapotų petražolių lapelių mišiniu ir sudėti į pusdubenį.Aplinkui apipilti grietinės padažu su garstyčiomis ar su krienais.Papuošti petražolių lapeliais, pomidorų ar agurkų griežinėliais.
Tinka kaip užkandis pusryčiams.Vietoj silkės galima imti rūkytą kumpį.

Twitter