Jums reikės:
4 kiaušinių,
180g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
100g miltų,
3 šaukštų krakmolo,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 indelio konservuotų abrikosų,
0,5 kg liesos varškės,
tarkuotos apelsino žievelės,
4 šaukštelių želatinos,
250g grietinėlės.

Baltymus suplakite su žiupsneliu druskos, 100g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Sudėkite trynius, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir viską sumaišykite. Tešlą sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir kepkite 12 min. 200 laipsnių orkaitėje. Išimkite ant rankšluostėlio, pabarstyto cukrumi, nulupkite nuo kepinio popierių. Abrikosus nusunkite, sutrinkite mikseriu su varške, žievele ir likusiu cukrumi. 2 šaukštus masės sumaišykite su ištirpdyta želatina, sudėkite į masę kartu su išplakta grietinėle. Ištepkite mase kepinį ir dėkite į šaldytuvą 4 val. Formele išspauskite pyragaičius.

Twitter