Tešlai :
200 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3-3.5 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Aguonų sluoksniui :
1 stiklinė aguonų,
1 stiklinė razinų,
1 kiaušinis.
Varškės sluoksniui :
600 g varškės,
1 stiklinė cukraus,
4 kiaušiniai,
100 g minkšto sviesto,
1 citrinos žievelė.

Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 val. laikome šaltai.
Varškę pertriname per sietelį, sudedame kirus varškės sluoksniui skirtus produktus ir gerai išsukame.
Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu.Aguonas ir razinas permalame mėsmale.Tada į šią masę įmušame kiaušinį ir išplakame.Iš 2/3 tešlos iškočiojame lakštą ir įklojame jį į sviestu pateptą kepimo skardą.Sudedame aguonų ir varškės sluoksnius.Iš likusios tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą, iš kurio išspaudžiame gėlytes ir sudedame jas ant pyrago.Užlenkiame tešlos kraštus.Kepame 50 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Twitter