4 porcijoms reikės:
4 gabaliukų veršienos, 200g pomidorų, 50g juodųjų alyvuogių, skilteles česnako, 1/2 stiklinės baltojo sauso vyno,4 šaukštų aliejaus,200 ml sultinio,8 šaukštelių garstyčių,druskos, pipirų,ryšelio šviežių čiobrelių (arba 2 šaukštelių džiovintų).
Svogūnus ir čiobrelius susmulkinkite.Česnaką sutrinkite su druska. Pusę čiobrelių sumaišykite su česnaku ir puse svogūno.
Mėsą nuplaukite ir truputį padaužykite. Pabarstykite druska ir pipirais,iš vienos pusės patepkite plonu garstyčių sluoksniu ir čiobrelių bei česnakų įdaru. Mėsą suvyniokite. Apriškite medvilniniu siūlu ir apkepinkite su aliejumi. Sudėkite į formą.
Kitą svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pakepinkite su likusiu aliejumi, supilkitevyną ir sultinį,sudėkite pomidorus. Truputį viską patroškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais ir supilkite prie mėsos. Troškinkite 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Likus 5 min. iki troškinio pabaigos prie mėsos sudėkite alyvuoges. Patiekite su makaronais pabarstytais žalumynais.

Twitter