2 kg vištienos,
50g sviesto, 50g balto vyno,
4 obuoliai, 4 salierai, 1 svogūnas,
2 šaukštai miltų, 2 stiklinės sultinio,
1/3 stiklinės grietinės,
1 šaukštelis peletrūno,
fermentinio sūrio, druskos, pipirų,
aliejaus, petražolių.

Vištienos gabaliukus sudėti į didesnę keptuvę ir kepinti iš visų pusių aliejuje ir svieste. Išėmus laikyti šiltai. Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius ir supjaustyti. Salierus nulupti, nuimti „gyslas“ ir sukapoti. Svogūną ir petražoles sukapoti. Visas daržoves sudėti į keptuvę ir supilti vyną. Troškinti ant lengvos ugnies. Kai gerai sušils, įmaišyti miltus, pagal skonį – druskos ir pipirų. Maišant supilti sultinį ir užvirinti. Tada sudėti vištieną, uždengti ir ant labai lengvos ugnies troškinti apie pusantros valandos. Kai mėsa bus minkšta ,ją reikia išimti ir sudėti į apkepo indą. Padažą perkošti, įmaišyti grietinę, įdėti peletrūno ir pagal skonį kitų prieskonių. Padažą lengvai pašildyti, užpilti ant vištienos, pabarstyti sūriu ir palaikyti orkaitėje, kad jis išsileistų. Tinka su ryžiais.

Twitter