750 g miltingų žalių bulvių
200 g su lupenomis virtų bulvių
1/2 stiklinės pieno
druskos
1/4 šaukštelio sutrinto muskato riešuto

Nuluptas bulves nuplauti, sutarkuoti, sudėti į lininį maišelį ir išspausti sultis.
Kai atsiras nuosėdos, sultis nupilti, o krakmolą įmesti į sutarkuotas bulves.
Išvirtas bulves nulupti, sumalti mėsmale, ištrinti iki lygios, vientisos masės su pienu, druska ir muskato riešutu.
Sumaišyti su žaliomis bulvėmis ir išminkyti.
Drėgnomis rankomis formuoti kukulaičius ir po vieną mesti į pasūdytą verdantį vandenį.
Dėmesio! Visada reikėtų išvirti vieną kukulaitį išbandymui (paragauti). Jeigu bus pernelyg minkštas, į tešlą įdėti šiek tiek kvietinių miltų, bulvių krakmolo arba manų kruopų. Jeigu pernelyg kietas – įpilti pieno. Tešlos konsistencija priklauso nuo krakmolo kiekio bulvėse. Kukulaičiai iš miltingų bulvių yra geresni, negu iš kietų.
Išvirti kukulaičiai blizgės, jeigu į vandenį, kuriame juos verdame, įdėsime truputį bulvių krakmolo.

Twitter