I Paruošimas:
Žąsį įtrinti su specialiais prieskoniais paukštienai, neturint jų – kvepiančiųjų, karčiųjų pipirų, druskos ir kmynų mišiniu ir palaikyti vieną parą. Po to prikimšti žąsį raugintais kopūstais arba ryžiais su razinomis ir kepti 2-2,5 val. Įdarui tinka ir įvairūs konservuoti vaisiai. Prieš baigiant kepti žąsį aptepti majonezu arba grietine ir kepti iki auksinio atspalvio.
II Paruošimas:
Žąsį įmerkti į paruoštą druskos, citrinų rūgšties ir vandens silpną marinatą. Palaikyti 6 val., po to nusausinti, įtrinti kadugio uogų miltų, pipirų ir paprikos mišiniu. Palaikyti 8 val. Nusausinus prikimšti ir kepti. Žąsis bus iškepusi, kai įdūrus nebebėgs raudonos sultys. Galima kepti ir folijoje.
ĮDARYTA ŽĄSIS
Įdarui: 10 obuolių,
2 stiklinės išmirkytų džiovintų slyvų,
2 šaukštai razinų,
2 šaukštai riešutų branduolių,
šaukštas cukraus,
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių.
Paruošimas:
Išdarinėta žąsis įtrinama druska. Nulupti obuoliai ir slyvos supjaustomi, riešutai smulkiai sukapojami, suberiama cukrus, razinos, džiūvėsėliai ir viskas sumaišoma. Į žąsį pridedama įdaro ir užsiuvama. Žąsis dedama į keptuvą, užpilama puse stiklinės vandens ir 1,5 val. Kepama palaistant atsiradusiu skysčiu. Iškepusi žąsis supjaustoma, sudedama į apvalų pusdubenį ir užpilama likusiu padažu.

Twitter