(12 vaflių)
1,75 puodelių miltų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,25 šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
1,75 puodelio pieno
0,5 puodelio aliejaus
0,5 puodelio smulkintų žemės riešutų
margarino arba sviesto (nebūtina)
šviežių arba šaldytų uogų (nebūtina)
Padažui:
1,25 puodelio rudo cukraus
0,6 puodelio šviesaus sirupo
0,25 puodelio pieno
0,25 puodelio sviesto arba margarino

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišykite kiaušinių trynius, pieną ir aliejų; supilkite gautą mišinį į sausus produktus, pamaišykite, kol visi produktai susimaišys, bet tešla bus vis dar truputį gumbuota. Supilkite į tešlą žemės riešutus. Atidėkite. Nedideliame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą. Nepermaišykite.
2. Supilkite apie 1 puodelį tešlos į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždarykite dangtį; neatidarinėkite kepimo metu. Iškepusį vaflį išimkite šakutės pagalba.
3. Patiekite karštus su margarinu arba sviestu, arba su irisiniu padažu. Jei norite, papuoškite uogomis.

Irisinis padažas:
Nedideliame inde sumaišykite 1-1/4 puodelius rudo cukraus, 2/3 puodelio šviesaus sirupo, 1/4 puodelio pieno ir 1/4 puodelio margarino arba sviesto. Užvirinkite; sumažinkite ugnį. Virkite ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami, 20 minučių. Patiekite šiltą. (Likusį sirupą galite laikyti šaldytuve; prieš patiekiant, pakaitinkite ant mažos ugnies.)
Išeiga: apie 1,6 puodelio.

Twitter