4 porcijoms:
1 žiedinio kopūsto galva (1 kg),
3 kiaušiniai,
125 ml balto sauso vyno,
150 g miltų,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagals skonį,
aliejaus kepimui.

Žiedinį kopūstą nuplauti, nuvalyti ir suskirstyti žiedynais. Apvirti 5 min, pasūdytame vandenyje. Išgriebti kiaurasamčiu ir leisti nusivarvėti.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Užmaišyti tešlą iš trynių, 125 ml vandens, vyno, miltų, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Palikti 10 min. Išplakti baltymus ir išmaišyti su tešla. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Kopūsto žiedynus pamirkyti tešloje ir kepti aliejuje iki gražios auksinė spalvos. Iškepusius išdėlioti ant rankšluostinio popieriaus ar servetėlių ir leisti susigerti riebalams. Greitai dėti į lėkštę ir tuoj pat patiekti.

Twitter