1 gūžė žiedinių kopūstų (kalafiorų),
1 stiklinė pupelių,
1 stiklinė žaliųjų žirnelių,
1 stiklinė pomidorų padažo,
2 virti kiaušiniai,
1 stiklinė krienų padažo,
1 gabalas keptos žuvies,
2 šaukštai aliejaus,
druskos, truputis acto.

Žiedinių kopūstų galvą suskirstyti dalimis ir pamirkyti 30 min. pasūdytame vandenyje, tada sudėti į verdantį pasūdytą bei actu parūgštintą vandenį ir 15 min virti.Išėmus iš vandens, dar karštus kopūstus palaistyti atskiestu actu, aliejumi ir atšaldyti.
Žalius žirnelius ir pupeles išvirti atskirai, virimo pabaigoje pasūdyti (tik labai jaunus žirnelius virti sūdytame vandenyje) ir, vandenį nukošus, atvėsinti.Pupeles sumaišyti su rūkytos ar šviežios virtos mėsos gabalėliais ir sutaisyti tirštu grietinės padažu su krienais, o žirnelius sumaišyti su rūkytos ar keptos žuvies gabalėliais.
Apvalų pusdubenį iškloti nuplautais salotų lapais, ant jų viduryje sukrauti kūgio pavidalu žiedinius kopūstus, juos apibarstyti kietai virto trintu kiaušinio tryniu, į tarpus įdėti salotų lapų ir kiaušinio baltymo skiltelių.Pusdubenio pakraščiais supilti atskiromis krūvelėmis sutaisytas pupeles ir žalius žirnelius.Viską aplinkui apipilti pomidorų padažu.

Twitter