1 kg žuvies (menkės, ešerių),
2 riekelės pyrago,
1 kiaušinis,
pieno pyragui mirkyti,
1 šaukštas sviesto,
2 svogūnai,
0.5 šaukšto sviesto svogūnams paspirginti,
maltų pipirų,
druskos,
2 – 3 lapeliai želatinos,
petražolių lapelių,
3 stiklinės paruošto drebučiams sultinio.

Žuvį išvalius nulupti, pašalinti kaulus, jos mėsą sumalti mašinėle kartu su piene ar vandenyje mirkytu, išspaustu pyragu bei svieste spirgintu svogūnu.Pridėjus druskos, pipirų, kiaušinių, masę gerai išmaišyti ir daryti kaštonų dydžio kukulius.Juos išvirti žuvies liekanų ir įvairių prieskonių sultinyje, atšaldyti ir, sudėjus į apvalią salotinę, užpilti drebučiams skirtu sultiniu.Prieš paduodant į stalą, drebutieną išversti ir papuošti žaliais petražolių lapeliais.
Žuvies kukulius galima pagaminti ir iš virtos ar keptos žuvies.Mėsą nuimti nuo kaulų, sumalti mašinėle arba ištrinti per rėtį kartu su spirgintu svieste svogūnu ir, viską sudėjus į keptuvę, paspirginti.Pridėti druskos, pipirų, 1 šaukštą grietinės ar pomidorų košės ir atšaldžius sumaišyti su išsuktu iki baltumo sviestu (sviesto imti 1/4 žuvies masės svorio).Iš tos masės padaryti kaštono dydžio kukulius ir, išnešus šaltai, palikti, kad sukietėtų.Po to į salotinę ar į porą gilių lėkščių įpilti nestorą sultinio sluoksnį.Kai jis sustings, ant jo sudėti kukulius ir, vėl užpylus sultiniu, užšaldyti.Prieš duodant į stalą, kukulius išversti į kitą indą.

Twitter