1-1,2kg žuvies(jūros lydekos, starkio)
3 kiaušiniai,
2-3 morkas,
svogūnas,3-4 batono riekės,
100g rūkytų lašinių,
grybų, prieskonių,
cukraus.

Išdarinėti žuvį(tik neperpjaukite nugaros), išmkite išilginį kaulą ir atskirkite mėsą nuo odos, palikdamos 2mm raumens. Sutarkuotas morkas ir susmulkintą svogųną apkepinkite aliejuje. Žuvies filė sumalkite kartu su pakepintais svogūnais ir morkomis bei lašinukais. Į faršą dėkite piene arba grietinėlėje pamirkyto batono, grybų, įmuškite kiaušinius. Įberkite žuvies patiekalams skirtų prieskonių ir gerai išmaišykite. Žuvies odelę iš abiejų pusių pabarstykite prieskoniais, ant jos dėkite faršą ir susukite. Ant celofano pabarstykite morkų ir žalumynų, susukite paruoštą vyniotinį ir suriškite. Kepkite 1 val. 200-220C orkaitėje.

Twitter