Šiandien susikaupiau ir paleidau sunkiąją artileriją į darbą. Nors reikmenis nusipirkęs buvau jau prieš tris savaites, pribrendau tik šiandien. Daug skaičiau (tiek, kad net nebenoriu sekti jokiu receptu, galva išpampo), bet šiokius tokius brėžinukus pasidariau:

turiu 25 litrų kubilą,(su kraneliu apačioje.)
apynių
salyklo ekstrakto
mielių 12 gramų
gliukozės

Eiga pas mane tokia:
Išsterilizavau kubilą,
Kadangi turiu tik 6 litrus vandens talpinantį puodą tai virsiu per tris kartus.
Užviriau vieną puodą, supyliau į kubilą, verdu antrą.
Užviriau antrą, supyliau į kubilą.
Trečiu ėjimu užviriau apie 4 litrus vandens, supyliau 1,5 litro salyklo ekstrakto (prieš tai pašildęs skardinę šiltam vandenyje:



Užviriau ir sudėjau 20 gr apynių
Po 40 minučiu įdėjau dar 7 gramus apynių, ir 400 gramų gliukozės.

Po 15 minučių įdėjau dar tris gramus apyniu (kvapelis tai …. jei kas klaipėdoj gyvenat tai įsivaizduokit Švyturio gamyklą kai paleidžia vakarais tokį salsvoką kvapą ir patalpinkint mintyse jį pas save virtuvėje)
(visus apynius dėjau suvyniojęs į marlę, kad lengviau išgraibyt butų).

Pavires tris minutes :

Biški palauksiu kol prisitrauks galutinai apyniai.

Supyliau viską į kubilą,
laukiu kol kubilo turinio temperatūra nukris iki mielėm tinkančios temperatūros( 25-30 laipsnių)

Užpilu 12 gramų alaus mielėm ir einu pasimelsti…

P.s. viską ka matėt parašyta viršuj yra 4 savaičiu senumo. Savaite po to leidau alui rūgti kambario temperaturoje. Paskui išpilsčiau į švarius butelius ir dabar mėgaujuosi silpnu labai aromatingu alum kokio dar nesu ragavęs)))

Daugiau apie alaus virima galite pasiskaityti alaus forume.

Twitter