Jums reikės:
180g duonos skrebučiams,
500g liesos varškės,
50g minkšto sviesto,
50g cukraus,
2 kiaušinių,
2 trynių, druskos,
sutarkuotos 1 citrinos žievelės,
12 prinokusių abrikosų,
12 gabalėlių cukraus,
3-4 šaukštų „Amaretto“ likerio
Trupiniaims:
80g sviesto,
100g miltų,
30g cukraus.

Nuo duonos nupjaustyti plutą ir sutrinti. Varškę gerai nusunkti per virtuvinį rankšluostėlį. Išsukti sviestą su cukrumi, po vieną pridėti kiaušinius ir trynius, sudėti citrinos žievelę, varškę, sutrupintą duoną, žiupsnį druskos. Apie 3 val. palaikyti šaltai. Iš abrikosų šaukšto kotu išstumti kauliukus. Cukraus gabalėlius pamirkyti „Amaretto“ ir įspausti į abrikosus. Iš kupino šaukšto tešlos miltuotomis rankomis suploti storą blyną ir jį jį įvynioti abrikosą, suformuoti kukulį. Kukulius 10 min. pavirti sūdytame vandenyje. Pakaitinti sviestą, sudėti miltus ir cukrų, maišant pakepinti, kol parusvės. Išvirtus kukulius pavolioti trupiniuose. Pagal pageidavimą patiekti su vaniliniu padažu.

Twitter