Jums reikės:
Tešlai:
200g miltų,
130g sviesto,
75g cukraus pudros,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio 25proc. riebumo grietinės,
Papuošimui:
šokoladinio glajaus
Aguonų sluoksniui:
200g aguonų,
200g cukraus,
3 trynių,
100g apelsino žievelės,
pakepintos su cukrumi ir susmulkintų graikinių riešutų
Varškės masei:
650g riebios triskart permaltos varškės,
200g cukraus,
3 kiaušinių,
130g sviesto,
1 šaukšto krakmolo,
250g razinų ir susmulkintų migdolų.

Tešla: iš pateiktų ingredientų greitai suminkykite tešlą ir 2 val įdėkite į šaldytuvą. Tešlą iškočiokite, sudėkite į tortinę formą, kiek pakėlusi į viršų kraštus. Kepkite 15 min. iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Aguonų masė: aguonas užplikykite, palaukite, kol atauš ir sumalkite. Trynius sutrinkite su cukrumi ir kartu su apelsino žievele ir riešutais sumaišykite su aguonų mase. Aguonų masę tepkite ant apkeptos tešlos.
varškės masė: varškę sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Baltymus suplakite ir dėkite įbmasę kartu su razinomis ir migdolais ir atsargiai sumaišykite. Varškės masę dėkite ant aguonų masės. Tortą kepkite apie val. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasigaminkite šokoladinį užpilą iš kakavos, sviesto, cukraus ir pieno.

Twitter