1kg agurkų
1 šaukštelis šviežių rozmarinų
0,5 l daržovių sultinio
2 šaukšteliai citrinos sulčių
druskos, baltųjų pipirų
150 g grietinės
6 šaukštai smulkintų krapų

Du agurkus atidedame į šalį. Visi kiti agurkai plonai nulupami, perpjaunami išilgai pusiau, šaukšteliu išskobiamos sėklos ir tada susmulkinami maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Kubeliai apibarstomi rozmarinais, tada suberiami į puodą su daržovių sultiniu ir uždengus 20 min. paverdami ant mažos ugnies. Atidėti agurkai nuplaunami, nušluostomi, nulupami ir stambiai sutarkuojami. Tarkuoti agurkai apšlakstomi citrinos sultimis, pabarstomi druska, pipirais ir sukrečiami į bebaigiančią virti sriubą. Sudedama grietinė ir gerai išmaišoma. Sriuba paduodama apibarsčius smulkintais krapais.

Twitter