500 g veršienos ar jautienos su kaulais,
400 g inkstų,
1 morka,
2 petražolės,
2 rauginti agurkai,
2 maži salierai,
1 mažas poras,
1 svogūnas,
120 – 150 g miežinių arba ryžių kruopų,
5 – 6 bulvės,
1 šaukštas riebalų,
0.5 stiklinės grietinės,
3.5 l vandens.

Nuo inkstų nulupti plėvę, perpjauti išilgai į dvi dalis ir, užpylus vandeniu, palaikyti porą valandų.Po to juos nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti.Tada vandenį nupilti, vėl užpilti šaltu vandeniu ir virti 1.5 val.
Iš mėsos išvirti sultinį ir perkošti.Nuvalytas petražoles, salierus, porus, svogūnus, morkas supjaustyti skiltelėmis, paspirginti taukuose, sudėti į perkoštą sultinį.Kartu sudėti kubeliais supjaustytas bulves, kruopas ir virti.
Agurkus nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabalėliais, užpilti sultiniu, pavirinti ir supilti į išvirusią sriubą.Jei norima gauti rūgštesnę sriubą, galima įpilti agurkų sunkos.
Duodant į stalą, sudėti plonais kvadratiniais gabalėliais supjaustytus inkstus ir užbalinti rūgščia grietine.
Agurkų sriubą galima virti ir su vištienos sultiniu.

Twitter